Amerikaans president Donald Trump.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump. © AFP

Trump wil niet dat speciaal aanklager Mueller getuigt onder ede: “Geen herkansing voor de Democraten!”

Amerikaans president Donald Trump wil niet dat speciaal aanklager Robert Mueller in het Congres een getuigenis aflegt over zijn onderzoek naar de Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen van 2016. Dat zei Trump vannacht in een reeks tweets. Volgens hem is er twee jaar van zijn presidentschap “verspild”.

15 reacties

  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Trump wil hier duidelijk de werking van Justitie beïnvloeden. Dit alleen is al een reden om een "impeachment procedure" in gang te zetten. En zoals altijd moeten anderen voor hem de hete patatten uit het vuur halen [in die geval zijn minister van justitie Barr] Beiden stemmen eerst toe maar slechts 4 dagen mag het niet meer. Nog vragen?
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Als het volgens Trump allemaal een storm in een glas water is laat die man dan toch getuigen . En geef je belastingaangifte eens vrij , net zoals Obama deed toen je zijn geboorte akte wou zien . Het is en blijft een laf rijkeluisventje , maar dat hadden we al gemerkt toen hij tot 5 maal toe zijn dienstplicht voor Vietnam ontdook . Rijk zijn heeft zo zijn voordelen , een echte "elite " dus .
  • Michael Aerts

    5 jaar geleden
    Gezien er volgens Trump en zijn marionetten niets gebeurd is kan een ondervraging onder ede enkel schade aan de democraten brengen. Natuurlijk kan zijn handpopje Bar een mondelinge ondervraging niet met zwarte stift bewerken. Ook zijn verklaring nooit het onderzoek te hebben gehinderd blijkt weer eens niet te kloppen gezien hij Mueller nogmaals het zwijgen wil opleggen.
  • Jan

    5 jaar geleden
    Jeukt het Trump?
  • Gino De Neef

    5 jaar geleden
    Geredigeerd op rechterlijk bevel en enkel om de identiteit van de grand jury leden te beschermen.