Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © photo_news

Deze vijf treinstations hebben geen personeel meer op het perron

Al op vijf treinstations in Vlaanderen is er geen NMBS-personeel meer om de reiziger te helpen. De onderstationschef is er weggehaald om het personeelstekort in grotere stations op te vangen, schrijft Het Nieuwsblad. Reizigersorganisatie Trein-Tram-Bus hekelt de mindere dienstverlening, maar bij de NMBS verwijst men naar de 1.400 vacatures die openstaan.

9 reacties

  • Robert de Jonge

    5 jaar geleden
    Probeer het nog eens. Het zijn veel veel meer dan vijf stations. In Limburg (ook Vlaanderen) kan ik er makkelijk tien noemen en Diest ???
  • Kenny brusseel

    5 jaar geleden
    En dan willen ze nog steeds dat we met de openbare vervoer gaan rijden
  • Jef Coston

    5 jaar geleden
    Guido, een treinbegeleider is een trein'chef' of chefgarde. Een onderstationchef is een stationschef. Ik kan u verzekeren dit zijn het gewone personeel die er voor U staan. Niets hiërarchie, gewoon baas van de trein en de andere baas van het station. Idd véél te weinig treinbegeleiders, deze mensen krijgen geen vakantie door personeelstekort! Zomer volgend jaar verlof voor de treinbegeleider? Vergeet het maar!
  • willem merken

    5 jaar geleden
    Iemand ooit het station van Vilvoorde gezien de vergelijking met Mons en Liège kan niet groter zijn. Maar ja dat ligt in Vlaanderen.
  • Freddy Van de Velde

    5 jaar geleden
    Die vermindering van dienstverlening is al jaren aan de gang . Bedroevend hoe je nergens meer terecht kunt voor een vraag , een helpende hand ,sociale controle op de perrons ......... Schril contrast met bvb Engeland waar de stations er proper bijliggen en netjes geschilderd worden ,en neen dit heeft niets te maken met privatisering . Service en onderhoud zijn basisbehoeften ,hier gooit men liever het geld weg aan melagomane projecten en eindeloze studies