Drie bedrijven ontruimd wegens ammoniaklek in Huizingen

© ssj

In een vleesverwerkend bedrijf in Huizingen, een deelgemeente van Beersel, is dinsdagochtend een lek ontstaan in een ammoniaktank. Kort na 5 uur kwam bij de hulpdiensten een brandalarm binnen vanuit het bedrijf, ter plaatse bleek dat het om een ammoniaklek ging. De twee werknemers in het bedrijf werden geëvacueerd.

evdg, ssj

Het gaat om een bedrijf aan de Gustave Demeurslaan in een industriezone, er zijn dan ook geen woningen in de buurt. Het bedrijf zelf werd volledig ontruimd en er is een veiligheidszone ingesteld van 100 meter. Twee naburige bedrijven die in de richting van de wind liggen, zijn uit voorzorg ook ontruimd. Ook het parkeerterrein van Siemens werd afgesloten.

Bewoners in de omgeving werd gevraagd om ramen en deuren dicht te houden. Ook bij treinen die langs reden, mochten de ramen niet geopend worden en de airco moest uitgeschakeld worden. Echt gevaar voor de omgeving was er niet, er raakte ook niemand bevangen.

De brandweer zette een speciaal gaspakkenteam in om het lek te lokaliseren, en na enkele uren lukte dat ook. Nadien kon de herstelling beginnen. Gisteren vonden er nog werkzaamheden plaats aan de tank, mogelijk heeft dat het lek veroorzaakt.

© ssj

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen