De 68-jarige Narendra Modi heeft vandaag de eed afgelegd als eerste minister van India.
Volledig scherm
De 68-jarige Narendra Modi heeft vandaag de eed afgelegd als eerste minister van India. © EPA

Modi legt eed af voor tweede ambtstermijn als premier van India

De 68-jarige Narendra Modi heeft vandaag de eed afgelegd als eerste minister van India. Modi begint aan een tweede ambtstermijn als premier, nadat zijn hindoe-nationalistische partij BJP een overtuigende verkiezingsoverwinning had behaald.

0 reacties

  1. “Die twee waren diepgelukkig”: vrienden in shock na vondst zwaar toegetakeld lichaam vermiste Laura Trappeniers (66) op Tenerife
    Play
    PREMIUM
    UPDATE
    59

    “Die twee waren diepgeluk­kig”: vrienden in shock na vondst zwaar toegeta­keld lichaam vermiste Laura Trappe­niers (66) op Tenerife

    “Je leest dat er een half lichaam aanspoelt en dat dat het lichaam van Laura zou kunnen zijn. Dat komt hard aan.” Vrienden van de vermiste Laura Trappeniers (66), die vermoord met een zak over het hoofd werd teruggevonden op Tenerife, kunnen het nieuws amper vatten. Uit een autopsie blijkt dat de gevonden vrouw met zekerheid door geweld om het leven is gekomen. “Waar is de auto? En waar is Marc? We snappen het niet.”
  2. Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewapen? Kolonel Housen: “Hele samenleving platgelegd, zonder miljoenen doden”
    PREMIUM
    81

    Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewa­pen? Kolonel Housen: “Hele samenle­ving platgelegd, zonder miljoenen doden”

    Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer werken. Volgens expert krijgskunde Roger Housen baart vooral dat zorgen: “We zouden terug gekatapulteerd worden naar de tijd van voor het internet.”