De soldaat haalde de 40-tonner in, waarna hij begon te remmen.
Volledig scherm
De soldaat haalde de 40-tonner in, waarna hij begon te remmen. © Bundeswehr

Zigzaggende truck met dode chauffeur achter het stuur gestopt door het leger

AUTOEen Duitse soldaat heeft door een koelbloedige tussenkomst op de Autobahn 4 in Thüringen een zwaar verkeersongeval kunnen voorkomen. Sergeant-majoor Friedemann Frischko (41) reed zijn voertuig voor een rijdende truck met oplegger, waarin de 67-jarige chauffeur levenloos achter zijn stuur ineengestuikt zat. Een spoedarts die toevallig in de buurt was kon enkel nog de dood van de trucker vaststellen. 

23 reacties

  • Steven Janssens

    5 jaar geleden
    67 jaar was de chauffeur : misschien iets om over na te denken als men weeral eens de pensioenleeftijd wil verhogen. Ook dit heeft met veiligheid te maken..
  • Angela Spaans

    5 jaar geleden
    Netjes gedaan van de militairen, had een zwaar ongeluk kunnen veroorzaken. Innige deelneming voor de overleden trucker en zijn familie.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    Al de tweede maal in een paar weken tijd zulk een geval op de Duitse autowegen zodat een verplicht jaarlijks hartonderzoek voor beroepschauffeurs misschien aangewezen zou zijn. Want wat wanneer zulk een vrachtwagen een 'Stau' nadert dan krijgt men gerinkel in de glazen en ze moeten daarvoor zelfs niet dood achter het stuur zitten zodat verleden jaar op de expressweg Antwerpen-Knokke.
  • Roger Willems

    5 jaar geleden
    M.Sweet, in het transport gaan chauffeurs binnenkort tot hun 97 moeten blijven werken, want die sector loopt stilaan leeg!
  • evelyne dewulf

    5 jaar geleden
    men heeft nu zelfrijdende wagens. kan men nu iets inbouwen in truckers die reageren op dergelijke situaties, die de vrachwagen veilig tot stilstand brengen en die een alarmsignaal uitzenden naar bevoegde diensten? zo'n gevaarte kan heel wat schade en leed veroorzaken...