Raoul Hedebouw.
Volledig scherm
Raoul Hedebouw. © BELGA

PVDA: “Stop met die electorale hold-up. De Wever is potdoof voor sociaal signaal van kiezer”

De PVDA is er niet over te spreken dat Vlaams informateur Bart De Wever de Vlaamse regeringsvorming 'on hold' heeft gezet in afwachting van duidelijkheid op federaal niveau. "Wij roepen op om de electorale hold-up te stoppen en het signaal van de kiezer te respecteren", zeggen Vlaams fractieleider Jos D'Haese en federaal fractieleider Raoul Hedebouw in een gezamenlijk persbericht.

80 reacties

  • Rudy DE VLEESCHAUWER

    5 jaar geleden
    Het wordt tijd dat er een rechtse partij opkomt in Wallonië en een aantal zetels haalt.
  • Jos Vercammen

    5 jaar geleden
    Volgens mij heeft Raoul Hedebouw zeer goed gesnapt wat er is misgelopen tijdens de afgelopen legislatuur. Heel wat kiezers van de partijen, die de Zweedse coalitie vormden, ondervonden de afgelopen vijf jaar, de asociale maatregelen van de NVA-CD&V en OVLD-coalitie aan den lijve. Ze wilden wel degelijk een ander beleid. Spijtig genoeg dachten ze dat extremistische partijen als VB en PVDA, hen dit ander beleid ging kunnen geven.
  • peter destoop

    5 jaar geleden
    @ wim Goossens. neem een voorbeeld aan Zwitserland. Zo arm zijn die ook niet hé. En die sjanettevoetballers en nationale ploeg hebben we echt niet nodig. Zij betalen trouwens bijna geen belastingen. En tot nader order ligt Zaventem nog in Vlaanderen? Dus zou een vlaamse luchthaven worden. Kunnen we lekker nog extra kosten aanrekenen aan de buitenlanders uit Brussel en Wallonië om onze luchthaven te gebruiken. En dan kan die jaarlijkse miljardenstroom naar BXL en WAL meteen ook stoppen.
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    PVDA denkt te weten waarom de kiezers hun keuze gemaakt hebben. Het zijn ook zij die die keuze niet respecteren. De volgende verkiezingen zullen nog rechtser zijn, en het volk zal ervoor zorgen dat er geen enkele andere partij nog nodig zal zijn. Trouwens PVDA heeft in Vlaanderen ook niet zo hoog gescoord niet? Hedebouw zijn er in Wallonië niet voldoende problemen? Concentreer u daarop!
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Wat is het probleem? Als ze nu eens hun belofte nakomen,en een gedeelte van het loon dat ze afstaan aan de partijkas uitbetalen aan de schrijnendste gevallen.Of is de " partij" kas belangrijker dan gehandicapten ?