Sp.a-Kamerlid Joris Vandenbroucke.
Volledig scherm
Sp.a-Kamerlid Joris Vandenbroucke. © Photo News

Sp.a vraagt (opnieuw) nultolerantie voor alcohol in het verkeer, weinig animo bij andere partijen

Sp.a-Kamerlid Joris Vandenbroucke heeft een wetsvoorstel ingediend om een nultolerantie in te voeren voor alcohol in het verkeer, zoals dat ook in een aantal andere Europese landen het geval is. In de praktijk zou de alcohollimiet verlaagd worden van 0,5 naar 0,2 promille. Maar de socialisten vinden voorlopig weinig medestanders voor hun idee.

199 reacties

  • Marc Verdonck

    5 jaar geleden
    Wat is het volgende alle café’s dicht en in restaurants verbod op alcohol. We schuiven op naar Saoudi Arabie.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Ontstellend gewoon dat de meerderheid "nee" antwoordt op deze poll! Tot zij, of iemand van hun gezin, zélf eens slachtoffer worden van iemand met een glaasje (teveel) op.
  • Lieven Vermandere

    5 jaar geleden
    Spa is normaal als de dood voor maatregelen die in Polen, Hongarije, enz... genomen worden wegens te rechts. Selectief gaan ze dan die landen als voorbeeld nemen.
  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    Waarom niet? Zoals in tal van andere landen waar veel minder dodelijke ongevallen in de statistieken zitten. Wat zouden ouders van verongelukte kinderen hun mening zijn? En, Chris Devlaeminck, Ik rijd 56 jaar en tijdens mijn jobperiode 25000 km/jaar en heb nog NOOIT moeten blazen.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Laat sp.a de nultolerantie voor alcohol in het verkeer beslissen als zij ooit nog eens aan zet zijn. Veel blabla aan de zijlijn maar weinig boemboem in de arena.