De Notre-Dame werd op 15 april verwoest door een brand.
Volledig scherm
De Notre-Dame werd op 15 april verwoest door een brand. © AFP

Zo ziet de Notre-Dame er vanbinnen uit, drie maanden na de verwoestende brand

Op 15 april stond de wereld in rep en roer door de brand in de Notre-Dame in Parijs. De 12e-eeuwse kathedraal raakte zwaar verwoest en stortte in. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, maar brandstichting sluit het Franse gerecht wel uit.

7 reacties

  • Kris Kras

    5 jaar geleden
    Er zijn zoveel kathedralen en de meeste staan leeg en dienen enkel als toeristische trekpleister. Dat ze de ruïne veilig maken en er een museum in onder brengen. Zal minder kosten dan de heropbouw en zeker evenveel toeristen trekken.
  • paul van gele

    5 jaar geleden
    Men zou beter de boel gewoon slopen en graaf het paar verdiepingen uit maak er een grote parking onder. Daarboven een winkelcentrum daar op eventueel een kleine kerk die nog dienst zou kunnen doen voor de gelovigen die er nog zijn en daar naast een grote Moskee.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Breek dat toch gewoon af en gebruik de vrijgekomen grond nuttig.
  • Toon Van Kerckhove

    5 jaar geleden
    @ Frank De Witte: zeer juist. In België zou men nog bezig zijn met het samenstellen van commissies. Politiek benoemd: evenveel mannen en vrouwen en ook een paar trans en ook multicultureel natuurlijk. Geen kennis nodig, maar wees gerust: het verdient zéér goed, alléén de juiste kleur van de kandidaat is belangrijk. Waarschijnlijk zullen de commissieleden de eed kunnen afleggen in 2021 = langetermijnvisie. Maar geen nood: de commissieleden liggen al vast en worden vanaf vandaag betaald.
  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Danny, ik denk dat de mensen die aangesteld zijn voor de opruiming en renovatie wel goed genoeg weten waar ze mee bezig zijn.