Management dealende actrice: 'Ze beseft dat ze professionele hulp moet zoeken'

Imanuelle Grives © rr

Imanuelle Grives, de Nederlandse actrice die op het eerste Tomorrowland-weekend betrapt werd met grote hoeveelheden drugs, blijft nog een maand langer in de cel.

wle

De raadkamer in Antwerpen besliste vrijdag dat ze aangehouden blijft op verdenking van drugshandel. Grives kan wel nog in beroep gaan tegen de beslissing. Haar advocaat zegt dat ze daarover ten laatste maandag een beslissing zal nemen. In dat geval zou het beroep binnen de 15 dagen voor moeten komen. Als er geen beroep komt, verschijnt ze over een maand opnieuw voor de raadkamer. Ondertussen loopt het gerechtelijk onderzoek verder.

Het management van de actrice zegt dat 'de uitspraak een grote teleurstelling voor Imanuelle en haar familie' is. 'Dit betekent dat zij vooralsnog niet naar huis mag om zich in Nederland voor te bereiden op de rechtszaak.'

In de verklaring van het management staat verder dat Grives 'begrijpt dat veel mensen zich zorgen maken over hoe het met haar gaat en dat er veel vragen zijn over haar situatie. Ze beseft dat ze professionele hulp moet zoeken om te kijken hoe het kan dat ze in deze situatie is beland.'

'Voorbereiding'

De 34-jarige vrouw werd op Tomorrowland betrapt met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Ook bij een huiszoeking in de Airbnb waar ze verbleef, werden drugs gevonden.

Voor de onderzoeksrechter verklaarde ze dat ze zich voorbereidde op een acteerrol. ‘Dat verandert niets aan de vaststelling dat ze strafbare feiten pleegde’, zei het parket van Antwerpen daar eerder al over.

Spangas

De aanhouding heeft ook gevolgen voor Spangas, de jeugdreeks waar ze momenteel in acteert. Omdat ze niet bij de opnames aanwezig kan zijn, is haar personage in allerijl uit de reeks geschreven. Of ze ooit nog terugkeert, staat niet vast.