© BELGA

Overname Agfa-Gevaert door Duitsers springt af

Minder dan een maand nadat de Duitse Compugroup besprekingen was begonnen over een volledige overname van Agfa-Gevaert, is de idylle voorbij. Donderdagavond laat deelde Agfa zelf mee dat de gesprekken worden stopgezet.

In een bijzonder korte mededeling liet de Mortselse beeldvormingsgroep om 22.30u weten dat beide partijen “een overeenstemming hebben bereikt om geen verdere besprekingen over het beoogde openbaar overnamebod te voeren”. Bij Agfa was niemand meer bereikbaar voor commentaar.

Compugroup, dat computersystemen voor medische dossiers maakt, was alleen geïnteresseerd in de succesvolle afdeling medische beeldvorming van Agfa, maar zou de rest “erbij nemen”. Insiders gaven de transactie al bij voorbaat niet veel kans, al was het maar omdat Agfa een reusachtige, zij het beheersbare pensioenlast van liefst 2,5 miljard euro meesleept.

Over de reden van de stopzetting van de gesprekken wordt niets meegedeeld. Vond Agfa het bod te laag? Hielden de Duitsers het voor bekeken na de eerste gesprekken én inzage in de boeken? Of gaat het alsnog om een afleidingsmanoeuvre om deelgesprekken verder te zetten en druk op de ketel te houden? Al hechten de meesten weinig geloof aan die laatste hypothese.

Agfa-Gevaert was vorig jaar goed voor een omzet van 2,65 miljard euro en een nettowinst van 71 miljoen. De site in Mortsel telt zo’n 3.000 werknemers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER