Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Boris Johnson “wil wet breken om no deal te forceren”, maar zo kan hij in de cel belanden

Brits premier Boris Johnson heeft gisteravond een brief geschreven naar alle Conservatieve partijleden waarin hij verklaart dat hij nog liever de wet wenst te breken dan dat hij de EU zou smeken voor een uitstel van de brexit. Reden? Johnson heeft afgelopen week gegokt en verloren, en zijn opties om de Europese Unie alsnog zonder akkoord te verlaten, worden steeds schaarser. Opmerkelijk: als Johnson de wet met de voeten treedt, riskeert hij een gevangenisstraf.

95 reacties

  • Georgette Vanoverbeke

    5 jaar geleden
    Totaal zinloos van Europa om uitstel te vragen hun njet blijft njet , ik begrijp niet dat het VK akkoord was en dan hun kar keren, Europa stelt hun voorwaarden om andere landen die willen uit de EU stappen het hun moeilijk te maken.
  • Jan Roegiers

    5 jaar geleden
    Geen nood. De Engelsen hebben Nelson Mandela ook opgesloten gehad. Toen al hadden ze díe fout gemaakt. En nog hebben die oude snuiters nog niets bijgeleerd. Met hun betogingen willen zij de jongeren dom houden en het ware verdoezelen. t Zal hun tijd wel duren. Maar dat is stilstand en geen vooruitgang.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Nochtans vrij eenvoudig op te lossen met nieuw referendum : 1/ no Brexti 2/ May-deal-Brexit of 3/ Johnson-no-deal-Brexit. De meeste wint en wordt onmiddellijk uitgevoerd.
  • Tom Hermans

    5 jaar geleden
    Johnson heeft geen plan. En zonder akkoord opstappen lost ook niks op. Met veel blabla en leugens de brexit verkondigd maar kan zijn beloftes niet waarmaken. Uiteraard. Engelsen zijn belogen tot en met. En men blijft liegen.
  • Rony Bekaert

    5 jaar geleden
    Hoe kan een minister die een eed gezworen heeft om de wet te respecteren , die wet aan zijn laars lappen ???