Trumps persoonlijke advocaat Rudy Giuliani.
Volledig scherm
Trumps persoonlijke advocaat Rudy Giuliani. © AFP

Twee zakenmannen gelinkt aan Trumps persoonlijke advocaat Rudy Giuliani opgepakt

Twee zakenmannen die banden hebben met Trumps persoonlijke advocaat Rudy Giuliani zijn gisteravond gearresteerd en worden beschuldigd van schending van de wet op de campagnefinanciering. Dat bevestigt een woordvoerder van de Amerikaanse openbare aanklager in Manhattan vandaag. De twee mannen spelen ook een rol in de Oekraïne-affaire die momenteel de basis vormt voor het afzettingsonderzoek tegen president Donald Trump.

7 reacties

  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Het net sluit zich langzaam maar zeker. Hoeveel slachtoffers zal mr. Trump nog maken voor hij ook valt? Sleurt hij al zijn ministers en advocaten mee of beslist hij dat hij genoeg schade heeft berokkend aan zijn land? Watch the next episode in the real big Trump-show.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Ze zijn aangehouden door Letitia Ann James, de Attorney General van New York. Volgens Wiki is ze "politiek activiste en lid van de Democrats". De rest van het verhaal is voorspelbaar: eerst zullen ze veroordeeld worden door een lagere rechter, waarna het Hooggerechtshof die veroordeling ongedaan maakt omdat de giften niet gingen naar Trump noch het officieel verkiezingsfonds van Trump noch de Republican Party. Maar die vrijspraak zal het nieuws niet halen.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Een voorproefje van het volgende interview met Rudy Giuliani - Ik heb nooit met deze kerels over campagnefinanciering gepraat, maar natuurlijk heb ik met hun over campagnefinanciering gepraat, waarom zou ik dit niet doen?
  • Gilles Standaert

    5 jaar geleden
    Tussen haakjes weet iemand waar die 1 miljard dollar van toen naartoe is in Oekraïne? Zoek daar eens achter. ik zal jullie een tip geven de eigenaar van de bank is toevallig ook eigenaar van een Gas-bedrijf.
  • Foexie

    5 jaar geleden
    Als onze rudy zo'n goede vrienden is met trump zal die zeker niet zuiver op de graat zijn. Nog max enkele dagen en rudy wordt ook aangeklaagd voor éen of andere vorm van fraude of .....