Baby Pia samen met haar mama Ellen.
Volledig scherm
Baby Pia samen met haar mama Ellen. © Photo News

Baby Pia heeft levensreddende prik gekregen: “Alles is heel vlot verlopen, nog niet zeker of middel aanslaat”

De tien maanden oude Pia uit Wilrijk heeft de levensreddende prik met het medicijn Zolgensma gekregen. Dat heeft haar mama, Ellen De Meyer, zonet bekendgemaakt op een persconferentie. “Woensdag kreeg ze het infuus, er zijn geen bijwerkingen. Of het middel ook aanslaat, weten we nog niet.” Pia lijdt aan spinale musculaire atrofie (SMA), een zeldzame maar dodelijke genetische ziekte waardoor de spieren nauwelijks werken en steeds zwakker worden. De opluchting bij de familie is groot: “Pia is even vrolijk als anders. Ze heeft goed geslapen. De mama iets minder.”

21 reacties

  • Olivier van Remoortel

    5 jaar geleden
    sven raets, je scepticisme doet me denken dat jij niet gesteund hebt, als dat zo is moet je ook niet klagen dat "ons"geld misbruikt is. En de jaren 50 - en daarvoor -bestond dat ook al, alleen kenden we dat niet en was er ook geen remedy, net als zoveel ziektes die je waarschijnlijk "moderne ziektes" noemt
  • Sylvia gybels

    5 jaar geleden
    Succes en dat je een lang, fijn leven mag hebben nu!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Succes
  • Christiane Baghus

    5 jaar geleden
    Succes kleine schat, wij blijven voor jou duimen ❤️❤️❤️
  • Sven Raets

    5 jaar geleden
    Ik geloof daar toch niet zo veel van zenne ineens heeft ze die spuit gekregen van 1,9 miljoen en het geld staat nog eens niet op hun rekening. Misschien ons weeral voorgelogen om zo de ziekte in het nieuws tz brengen ? In de jaren 50 waren er al die ziektes toch allemaal niet !