Direct naar artikelinhoud
Frankrijk

33 gewonden bij ongeval met Flixbus in Frankrijk

Om een nog onbekende reden kwam de bus kwam op zijn zij terecht in een bocht.Beeld Twitter

Bij een ongeval met een Flixbus zijn zondag op de A1-autosnelweg in de Somme, in het noorden van Frankrijk, 33 mensen gewond geraakt. Vier van hen zijn er erg aan toe. Dat melden de lokale autoriteiten. De bus was op weg van Parijs naar Londen.

en

Het ongeval gebeurde rond de middag in de buurt van de afrit Estrées-Deniécourt, tussen Amiens en Saint-Quentin. Om een nog onbekende reden kwam de bus op haar zij terecht in een bocht. Het wegdek was wel nat door veelvuldige regen de afgelopen tijd.

Aan boord van de bus waren de bestuurster en 32 passagiers. Die hebben volgens de lokale prefectuur verschillende nationaliteiten, waaronder Brits, Frans, Amerikaans, Australisch, Nederlands, Roemeens, Russisch en Spaans.

De weg werd na het ongeval tijdelijk afgesloten.

Flixbus stuurde een vervangbus. Het bedrijf betreurt het ongeval en verklaarde dat het hier gaat om een langeafstandsbus van een lokale partner, die in opdracht van Flixbus transporten uitvoert tussen Parijs en Londen. De busmaatschappij staat in contact met de lokale autoriteiten, om de zorg voor de passagiers te verzekeren en de precieze oorzaak van het ongeval te bepalen.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...