© BELGA

Antwerpcoach Bölöni wil bekerfinale met kleinere groep voorbereiden

Gano weet vandaag meer over de ernst van zijn knieblessure, maar voor de rest is de ziekenboeg bij Antwerp zo goed als leeg. Alleen Borges is nog aan het revalideren. Dat betekent wel dat Bölöni met serieuze selectie­problemen zit. Er komen nu 29 spelers in aanmerking voor een selectie, maar Bölöni wil een schifting maken. “Ik moet bekennen dat de groep ­misschien te groot is - te groot om de kwaliteit van de trainingen te ­garanderen”, zegt hij.

dvd

“Met 25 of 26 spelers op hetzelfde moment trainen is heel moeilijk. We gaan niemand ­uitsluiten, maar richting de beker­finale zou het kunnen dat sommige jongens even verdwijnen op training, om nadien opnieuw aan te pikken.”

Concreet - ook op basis van vorige week - kan dat vervelend nieuws zijn voor jonkies Quirynen, Geeraerts en uiteraard Nsimba, die pas bij de groep is, maar hetzelfde geldt voor enkele verdedigers, want wat dat betreft is de weelde enorm. Zowel Pius (nog maar net terug uit blessure) als Batubinsika (idem) en Avadongo (nog nooit geselecteerd) moeten knokken om back-up te mogen zijn van het trio Hoedt, Arslanagic en Seck.

Ook ­Hongla (even achteruitgeslagen door ziekte) had het de voorbije weken weer moeilijker. Overigens moest Buta tegen Oostende vervangen worden na een tik, maar achteraf viel de schade mee.