UGent neemt drastische beslissing: studentenrestaurants gaan dicht, opening nieuw museum uitgesteld

© BELGA

De Universiteit Gent neemt drastische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Vanaf maandag sluiten alle studentenrestaurants en cafetaria’s de deuren. Ook de opening van het Gents Universiteitsmuseum wordt uitgesteld.

Tuly Salumu

Eerder besliste de UGent al om zo veel mogelijk in te zetten op telewerk en online lessen. Maar vandaag schakelt de universiteit nog een versnelling hoger om de verspreiding van corona in te dijken.

Alle studentenrestaurants en cafetaria’s gaan vanaf volgende week maandag dicht. Sportcentrum GUSB sluit vanaf dan ook de deuren, óók het universitaire zwembad. Ook de lessenreeks wetenschappelijke nascholing wordt geschrapt.

Er worden voorlopig geen eredoctoraten uitgereikt. Dat gebeurt traditioneel tijdens de viering van Dies Natalis. Maar die wordt dit jaar uitgesteld. Er wordt nagedacht over het organiseren van een vervangend evenement.

De opening van het Gents Universiteitsmuseum (GUM) op 21 maart wordt uitgesteld. “We willen dat onze opening een feest wordt voor jong en oud”, zegt directeur Marjan Doom. “De ontwikkelingen rond het coronavirus maken dat onmogelijk. We willen kwetsbare groepen niet in gevaar brengen door een bezoek aan onze opening. We verwachtten gedurende het openingsweekend enkele duizenden mensen. We hopen dat deze mensen zich op onze website registreren, zodat we hen binnenkort wel kunnen verwelkomen in ons Forum voor Wetenschap, Twijfel en Kunst.”

De maatregelen gelden tot de paasvakantie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen