De telecomwinkel op de hoek van de Statielei en de Karel Geertsstraat. © rr

Twee broers aangehouden voor moordpoging in Borgerhout

De federale gerechtelijk politie (FGP) in Antwerpen heeft dinsdag twee broers opgepakt. Ze worden verdacht van een moordpoging in de Karel Geertsstraat in Borgerhout van eind november. Toen kreeg Mohamed B., de uitbater van een telecomwinkel, een kogel in de buik.

jtp

Mohamed B. bood zich op 28 november met een schotwonde aan in het Stuivenbergziekenhuis. Hij verklaarde het slachtoffer van een overval te zijn geweest. “Het onderzoek bracht al snel aan het licht dat de schietpartij kaderde in een afrekening in het Antwerpse drugsmilieu”, zo stelt het Antwerpse parket.

Kort na de schietpartij werden twee broers van 28 en 33 jaar uit Deurne en Merksem al gearresteerd. Ze werden door de onderzoeksrechter niet aangehouden omdat er op dat moment onvoldoende bewijzen waren. Het verdere onderzoek van de FGP leverde echter nieuwe belastende elementen op.

“Tijdens een actie van FGP Antwerpen met de steun van de speciale eenheden van de federale politie en van begeleiders met explosievenhonden werden de twee broers dinsdag opnieuw opgepakt”, aldus het parket. De onderzoeksrechter heeft hen in de loop van dinsdag aangehouden. Vrijdag verschijnen ze voor de raadkamer.

In november ontploften een dag eerder al twee granaten in Merksem. Hoewel B. ontkende ook maar iets met het drugsmilieu te maken te hebben, kon de schietpartij gelinkt worden aan die aanslag. Eén van de opgepakte broers woonde namelijk in het geviseerde appartementsblok.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER