Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Topman katholiek onderwijs wil mondmaskers niet non-stop

Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, pleit voor flexibiliteit bij de verplichting van mondmaskers in het onderwijs. "Als iedereen op zijn plaats zit in de klas, op afstand van elkaar, kan de leraar misschien zonder mondmasker lesgeven", oppert Boeve. Hij zal de kwestie dinsdag aankaarten tijdens overleg met de overheid.

14 reacties

  • Bert Verplanken

    4 jaar geleden
    Goedbedoeld maar intussen is het allemaal een mooie ver-van-ons-bed-show aan het worden. Ministers, directies en vooral koepels die denken dat ze de leerkrachten moeten beschermen en dat leerkrachten niet kunnen praten. Beste minister, maak werk van enquêtes bij de leerkrachten...zonder tussenkomst van allerlei niveaus die denken dat leerkrachten geboren worden zonder mond en visie. De leerkrachten die ik ken willen allemaal voltijds met mondmasker voor de klas! Wie vraagt dit aan wie? Vreemd...
  • Sudenaz Bozdemir

    4 jaar geleden
    Als ze op school rond lopen moeten ze maskers dragen. Eigenlijk moet iedereen die op straat komt een masker dragen en handschoenen zo is het veiliger. En iedereen moet gratis maskers krijgen van de staat vind ik.
  • Elsie Gosse

    4 jaar geleden
    Heel kortzichtig! Noch kinderen, noch onderwijzers zitten op hun stoel vastgeplakt. Kinderen hebben vaak uitleg nodig en gaan bij leraar of andersom. En wat als de onderwijzer nies of hoest? Gisteren is een juf een uur op "bezoek" geweest bij mijn buren die in een ziekenhuis werken, gezellig samen zitten kletsen op het terras, ze ging daarna nog eens bij haar ouders op bezoek. Die juf houdt zich niet aan de lockdown en staat binnenkort zonder masker voor de klas!
  • Sylvia Piessens

    4 jaar geleden
    Geef ouders in samenspraak al dan niet met hun kind de keuze om ze al dan niet naar school te laten gaan. Zeker wanneer ze de ruimte en de mogelijkheid hebben om kinderen thuis online les te laten volgen. Zo verminder je ook het aantal leerlingen in de scholen. Er zijn tal van ouders die hun kinderen niet willen laten gaan. En al helemaal in gezinnen waar er kinderen wel en niet moeten gaan.
  • Mario Knapen

    4 jaar geleden
    Beste mensen je ziet duidelijk dat er geen sluitend plan is voor het onderwijs. Indien je kan laat je kinderen thuis les volgen. Als je deze mogelijkheid niet hebt, laat dan a.u.b. de kinderen ook onder de twaalf jaar een mondmasker dragen.