Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Nultolerantie voor alcohol achter het stuur komt er niet

UPDATEEr komt voorlopig geen nultolerantie voor alcohol achter het stuur. Het wetsvoorstel van sp.a-kamerlid Joris Vandenbroucke haalde het niet in de commissie mobiliteit van het federaal parlement. De Vlaamse socialisten en de Ecolo-Groenfractie dienden het voorstel samen in, maar ze vonden geen medestanders. Andere partijen zien meer heil in het verhogen van de pakkans. De Vzw Ouders van Verongelukte Kinderen reageert teleurgesteld.

69 reacties

  • peter van steenberge

    4 jaar geleden
    Nultolerantie is niet nodig als iedereen zich aan de 0.5% houd. met 2 a 3 drankjes op is men niet dronken. Beter zou zijn om het vermogen van auto`s die bestuurd worden door jongeren te beperken in vermogen. Bij de motorfietsen is dit al zo. Een jonge bestuurder in een wagen zetten met veel pk is vragen om problemen. Zelfs ervaren bestuurders kunnen soms niet overweg met zulke voertuigen. Maximum 60 pk voor beginnende bestuurders is goed voor de veiligheid, milieu en portemonnee.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Toch normaal ,zolang er aan de bron(politiek) duchtig gedronken wordt gaan die niet in hun eigen voeten schieten.
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Spijtig, gemiste kans. In een tijdperk waar er meer mensen, verkeer en snellere wagens zijn.. zou 0,2 promille goed zijn. Zo kan je nog steeds een pintje drinken en nadien met de auto veilig naar huis rijden. Is het echt nodig om 3-4 of meer pinten te drinken? Dan zorg je toch gewoon voor een Bob of taxi? Wat is het probleem? Toch veel mensen met een drankprobleem hier, hoor.
  • lilianne van neylen

    4 jaar geleden
    Er lopen nog steeds veel recidivisten rond die na 35 keer te zijn veroordeeld en al 20 jaar rijverbod hebben verzameld nog steeds achter het stuur kruipen! DAT moet ten gronde aangepakt worden! Een wet bijschrijven is geen werk, ze doen naleven wel en het enige dat werkt!
  • Koen Breems

    4 jaar geleden
    Nultolerantie heeft geen zin als de betrapten niet gestraft worden Alle mensen die zich wel aan de regels houden zouden met een nultolerantie gestraft worden Iets gaan eten en 1 aperitief en tijdens de maaltijd 1 goed glas wijn zou dan niet meer kunnen Nee , zwaardere straffen voor overtreders , desnoods auto aanslaan tot boete volledig betaald is of tot einde straf ( ingetrokken rijbewijs vb) Rechters en magistraten: do your job