BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Van het faillissement naar 1A: de heropleving van Beerschot in 13 stappen

BeerschotThe bear is back! Zeven jaar nadat de bedenker van deze kreet het oude Beerschot naar het faillissement leidde, zet het nieuwe Beerschot de stap naar de hoogste voetbalklasse. De club - die in de lagere reeksen elk jaar een (periode)titel pakte - mag zich nu proberen te bewijzen bij de grote jongens. Het verhaal van de heropleving in dertien stappen.

16 reacties

  • Gunther Versweyveld

    4 jaar geleden
    Beerschot is een traditieclub en hoort zeker thuis in 1ste, vooral als je bv. vergelijkt met Westerlo en OHL. Beerschot heeft veel meer supporters en een deftiger stadion. Komaan ratten!
  • Patrick Verbist

    4 jaar geleden
    Waarom wordt er hier alleen gesproken over Beerschot, en niet over OHL? En nog eens, Beerschot is geen rechtszaak begonnen, Beveren wel. En waarom zou Westerlo moeten stijgen? Op het moment dat de competitie werd stilgelegd, waren er nog twee ploegen in de running om te stijgen: Beerschot en OHL. Westerlo laten stijgen, zou hetzelfde zijn als zeggen dat de kampioen in 1A bepaald wordt na 30 speeldagen, en niet na de play-offs.
  • Chris Drulle

    4 jaar geleden
    Niet Beerschot , maar Wilrijk stijgt naar de 1A . Net zoals Waregem (zulte) bestaat ook Beerschot niet meer .
  • Dirk DE Bakker

    4 jaar geleden
    Misschien kunnen al die clubs is eerst hun schulden betalen dan hebben we geen 18 ploegen meer.
  • Linda DE BRUYN

    4 jaar geleden
    Altijd maar op Beerschot afgeven, maar zij hebben wel al veel succesvolle spelers afgeleverd aan andere ploegen. Zij hebben dit eerlijk verdiend en hoop van harte dat ze mogen winnen. Dan terug een derby in Antwerpen of hebben die van den Antwerp al schrik ?