Ex-winnaars Philippe Gilbert (links), Fausto Coppi (rechts) en favoriet Remco Evenepoel (midden).
Volledig scherm
Ex-winnaars Philippe Gilbert (links), Fausto Coppi (rechts) en favoriet Remco Evenepoel (midden). © Photo News/Belga/AFP

10 weetjes over Ronde van Lombardije: symbolische zege Evenepoel en vijf op vijf voor België?

WielrennenMorgen staat met de Ronde van Lombardije het tweede wielermonument van het seizoen op het menu. Tien weetjes over de Italiaanse klassieker, live te bekijken op HLN.be.

3 reacties

  • L.R. JANSSENS

    4 jaar geleden
    Nog meer respect voor hetgeen Jempi Monsere presteerde in de tijd. Daar waren kleppers als merckx - Gimondi - Mortensen - Godefroot en alle andere groten van de partij.Was tevens zijn eerste jaar prof en werd ook wereldkampioen. Een zeer groot toekomstig wielerfenomeen in zijn tijd. Enkele van onze pseudosterren mochten nog zijn schoenen niet kuisen.
  • Kris Platteau

    4 jaar geleden
    Typisch Belgisch, het vel van de beer verkopen voor hij geschoten is. Evenepoel wint morgen dus niet!
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Valverde is een van de grote kanshebbers. Afgelopen week enkele keren toch weer zeer dicht bij een zege (2e 2e 5e). Zijn seizoen is eigenlijk - ondanks niet zoveel winnen- weer zeer indrukwekkend. Misschien wel samen met Gilbert de topfavoriet. Daarachter Moscon en Roglic. Dan D.Teuns wel als outsider.en Masnada kijkt er ook al enkele manaden naar uit. Geen zege maar een mooie uitslag en de koers mee bepaldend is een mogelijkheid.