Egbert Lachaert (Open Vld) en Bart De Wever (N-VA).
Volledig scherm
Egbert Lachaert (Open Vld) en Bart De Wever (N-VA). © PhotoNews/EPA

Bart De Wever (N-VA) messcherp voor Egbert Lachaert (Open Vld): “Hij heeft mij vanaf dag 1 zeer actief gesaboteerd”

PolitiekN-VA-voorzitter Bart De Wever is “echt boos” over de Vivaldi-coalitie met socialisten, liberalen, groenen en CD&V die in de startblokken staat. “Dat is democratisch totaal onverantwoord en een ramp voor Vlaanderen”, zei De Wever in de studio van VTM Nieuws. Vooral Open Vld-voorzitter en preformateur Egbert Lachaert moet het ontgelden.

281 reacties

  • Gino Dehullu

    4 jaar geleden
    Besturen is toch komen tot een oplossing. Daarvoor worden politici betaald. Daarnaast gaat het er steeds over om een meerderheid te vormen en ja, daar kan de grootste partij wel eens uitvallen. Gemeenteraadsverkiezingen hebben dit al dikwijls laten zien. Doe als politicus gewoon eens normaal én jouw job. Meer vragen we niet.
  • Claudine Simal

    4 jaar geleden
    Dit is een echt soap. Typisch Belgisch.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Er zijn theoretisch maar 48% Vlamingen vertegenwoordigd in die federale regering. Maar dat betekent niet dat die gedomineerd wordt door de Franstaligen. Die hebben wel geteld 61 van de 150 zetels in het parlement. Tegenover 89 Nederlandstalige. En elke regerinsgbeslissing moet uiteindelijk ook in dat parlement goed gekeurd worden. Dat kan nooit zonder Vlaamse stemmen. Bovendien is die regering niet links. Maar breed met liberalen, katholieken, socialisten en groenen.
  • Benny Van Damme

    4 jaar geleden
    Aan allen die tegen BDW en een Vlaamse meerderheid zijn. Zijn jullie dan echt tevreden dat er een regering zou gevormd worden die Franstalig en links is met een Vlaamse minderheid? Ik zou iedereen aanraden om goed na te denken.
  • Luc Neirynck

    4 jaar geleden
    Hoe kunnen verliezers een geloofwaardige regering vormen met hun eisen die tot dat verlies hebben geleid, krijg daar maar een kop aan!!!...