Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Clausule van 550.000 euro? Thorup moet volgens de wet maar 1 week loon betalen

Racing GenkEr zou een afkoopclausule van 550.000 euro staan in het contract van Jess Thorup. Maar volgens de Belgische wet moet FC Kopenhagen maar een paar duizend euro betalen om de trainer over te nemen van Genk. “Hij zou in principe slechts één weekloon moeten betalen als compensatie voor zijn contractverbreking”, zegt Sébastien Ledure, sportadvocaat bij CRESTA.

9 reacties

  • Rudi Verbeke

    4 jaar geleden
    Nu weten ze eens wat het is dat ze u trainer weg komen halen in de loop van het seizoen dat hebben zij zelf ook gedaan bij waaslandbeveren met Clement te komen halen van de eene op de andere dag
  • FRANS DE ROUCK

    4 jaar geleden
    Genk moet niet dramatisch doen. Vercauteren was hun 1ste keuze. Nu eens de omgekeerde wijze. Dat moet een primeur zijn. De trainer die een club de wacht aanzet. Logische keuze van hem ,naar een club gaan die zijn beste spelers houdt. Genk is een verkoopmachine en Thorup weet dat. Volgende transfertperiode ..gaat Mahle.. Begin er maar aan als trainer.Zie Gent.
  • Ivan Smissen

    4 jaar geleden
    Ik denk niet dat het een geldkwestie is: het budget van RC Genk is groter dan dat van Kopenhagen. Je moet maar vijf minuten rondwandelen in Genk en dan vijf minuten in Kopenhagen en dan mag je mij zeggen waar je liever zou wonen: Genk waarschijnlijk de lelijkste Vlaamse stad, Kopenhagen een van Europa's mooiste. En coachen voor de grootste club van het land sla je ook niet gemakkelijk af!
  • Kurt Neyens

    4 jaar geleden
    Goed bezig bij Genk. Het bestuur weer eens niet goed gelezen wat er allemaal in het contract stond. Super bekwaam zijn ze daar bij Genk... Maar het ligt altijd aan de spelers als het niet draait... Stinkt al jaren in het bestuur. Wordt gemanaged als een Colruyt filiaal. Over 10j vaste klant in 3e afdeling, niet meer en niet minder.
  • Paul Jadel

    4 jaar geleden
    Jammer voor Genk, want ze hadden nu een goede trainer vast. Begrijpelijk van Thorup, die elders meer kan verdienen. Wie zegt dat dit niet correct is, zou ik in de zelfde situatie willen zien staan.