Photo News
Volledig scherm
© Photo News

FACTCHECK. Deze onwaarheden verkondigde Trump in zijn ‘overwinningsspeech’

Hoewel er nog miljoenen stemmen moeten geteld worden in de VS, claimde president Donald Trump al de overwinning tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Ook beweerde hij dat er is gefraudeerd. CNN spreekt van flagrante leugens en zet alle onwaarheden op een rij. 

8 reacties

  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Trump is niet anti-establishment of anti-systeem. Hij maakt er zelf deel van uit en verdient op die manier zijn geld.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Ach, zo lang Biden maar geen leugens van dergelijk kaliber begint te verspreiden via de media. Of een ander democratisch verkozen staatshoofd. Dat zou schandalig zijn. De republikeinen zouden zelfs de eersten zijn om moord en brand te schreeuwen. Maar van Trump verdragen ze werkelijk alles. Hoe gortiger, kinderachtiger en valser zijn uitspraken, hoe extatischer de fans. Hoe of waarom ze deze dubbele standaard en deze holle man met zoveel vuur verdedigen, gaat mijn pet ver te boven.
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Trump is anti-systeem en anti-establishment. Vele Amerikanen houden daarvan met of zonder leugens.
  • Paul vanhaezebrouck

    3 jaar geleden
    Als er maar geen burgeroorlog uitbreekt! Iemand moet een klacht indienen tegen die kerel, titel van President onwaardig.Wat de uitslag ook is, jongeren die nu voor de eerste keer zijn gaan stemmen, hebben de Trumps. aan hun been, binnen 4 j. is het zijn vrouw, of zijn zoon, en dan nog zijn jongste zoon Barron, of zijn schoonzoon.
  • Alexandre Goyens

    3 jaar geleden
    Serieus, hoe vinden mensen iemand die continue leugens verspreid het waard om aan leiding te staan van één van de grootste landen? Ongelooflijk. Voor hem is global warming en de coronavirus ook maar een fabeltje