Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

Verse voeding wordt almaar duurder: “Als de prijzen van groenten en fruit nog stijgen, zullen we ze sneller schrappen van het winkellijstje”

Je merkte het misschien al in je portemonnee. Uit onderzoek van de Nationale Bank blijkt dat verse voeding zoals groenten, fruit en varkensvlees de voorbije maanden een pak duurder is geworden. Een gevaarlijke ontwikkeling, want maken we van gezond eten en leven zo niet een luxeproduct? Net nu blijkt dat overgewicht in grote mate bepaalt hoe vatbaar je bent voor corona. “Zeker bij de meest kwetsbare groepen is de prijsgevoeligheid hoog”, zeggen experts. “De gezondheidskloof wordt zo alleen maar groter.”

16 reacties

  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Appels peren bloemkool prei witlof groene kool alde inlandse groenten fruit zijn zeker 3x duurder dan vorig jaar echt niet te doen 
  • lilianne van neylen

    3 jaar geleden
    Delhaize is inderdaad niet meer normaal. Ongelooflijk duur geworden sinds Corona! Na vaccin terug naar buurlanden!
  • Fonske Beys

    3 jaar geleden
    Na vaccin terug allen weer de grens over om te winkelen .
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Er zijn altijd profiteurs die elke rariteit aangrijpen om hun prijzen op te trekken! Als dan telkens ons loon en pensioen ook met hetzelfde percentage zou stijgen zou ik daar nog mee kunnen leven. Aan de regering om ook die kant van het spectrum te reguleren zodat alles in proportie blijft op een eerlijke manier.
  • Benny Van Leuven

    3 jaar geleden
    Varkensvlees duurder voor de consument,terwijl de prijs voor de producent nog nooit zo laag geweest is,amper 80 c per kg.Wie verdient hier weer extra aan ?