Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Club Brugge smeert tienkoppig Antwerp eerste thuisnederlaag in anderhalf jaar aan

Beeld BELGA

Club Brugge heeft Antwerp een eerste thuisnederlaag van het seizoen - en sinds mei 2019 - aangesmeerd. Krépin Diatta en Mats Rits bezorgden blauw-zwart een 0-2-zege tegen de mannen van hun ex-coach Ivan Leko, die het al heel vroeg met z’n tienen moesten rooien na rood voor Jérémy Gélin.

De match kon moeilijk beter beginnen voor Club Brugge. Lang werd niet onder druk gezet, waarna Diatta pas echt een zee van ruimte kreeg van de Antwerp-defensie en op voorzet van de Nederlander Beiranvand te grazen nam. De Iraniër kreeg opnieuw de voorkeur op Butez na zijn gave prestatie tegen Tottenham, maar ‘t was wel een érg zwakke trap van hem die ervoor zorgde dat zijn team enkele minuten later met z’n tienen verder moest - hij is véél beter met de handen dan met de voeten. 

Twitter bericht wordt geladen...

Gélin trok aan de noodrem bij de doorgebroken De Ketelaere, Vanaken schoot de vrije trap die volgde net naast. Tussendoor had Jukleröd op de paal geknald, maar na die uitsluiting liep Antwerp toch vooral achter de feiten aan. Al kreeg de Great Old ook wel kansjes. Slecht uitvoetballen van Mignolet werd niet afgestraft en de Rode Duivel moest ook een kopbal van Gerkens uit zijn doel halen, maar Club was er op slag van rust nog het dichtst bij. Een fantastische volley van Lang, die kort daarvoor ook Beiranvand op z’n weg vond, stierf op de paal.

Beeld Photo News

Kort na de rust zou Club de match wél dood maken. Rits mocht aanleggen na een hoekschop van Lang en zijn verraderlijke schot verraste Beiranvand. En zo zette de middenvelder zijn 250ste wedstrijd nog wat extra luister bij. Gewonnen spel dus voor blauw-zwart, dat zo voor het eerst sinds 2003 nog een keertje zou gaan winnen op de Bosuil en ook een beetje revanche pakte voor die verloren bekerfinale. Voor Antwerp kwam er dan weer een einde aan 21 opeenvolgende thuismatchen zonder nederlaag in de Jupiler Pro League. Het laatste verlies dateerde van mei 2019 tegen AA Gent (1-2), nadien boekte de Great Old 15 overwinningen en 6 gelijke spelen.

In de stand is Club door het verlies van Genk en Beerschot opnieuw alleen leider met 33 punten, Antwerp staat zevende met 25 eenheden.

Beeld Photo News