© ATV

Antwerpse politie roept op: “Verwijder gevaarlijke ijspegels zelf”

Antwerpen -

De Antwerpse politie roept op om na te gaan of er aan uw terras en voorgevel geen gevaarlijke ijspegels hangen. “Als die pegels naar beneden beginnen te vallen, dan kan dat zonder meer dodelijk zijn”, klinkt het.

dvd

Brandweer en politie krijgen de voorbije dagen veelvuldig meldingen over gevaarlijke ijspegels, gevormd door dooiwater dat weer aanvriest, die aan gebouwen, dakranden en terrassen hangen. Zeker in de stad, waar veel hoogbouw is, kan dat levensgevaarlijke situaties met zich meebrengen.

In de omgeving van Park Spoor Noord sloot de politie donderdag nog een groot gebied af omdat er ijspegels bovenaan enkele flatgebouwen hangen. “De brandweer kan de pegels ook niet altijd makkelijk bereiken”, zegt Wouter Bruyns van Politiezone Antwerpen. “Daarom roepen we de mensen op om in de mate van het mogelijke hun terrassen en dakgoten na te kijken en eventuele ijspegels te verwijderen.”

Als de pegels moeilijk te bereiken zijn, wordt gevraagd het e-loket van de stad Antwerpen te raadplegen. “Gaat het om een dringende situatie, bel dan het noodnummer 112”, zegt Bruyns.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER