Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir / Photo News

José De Cauwer, de man die zijn ogen liet laseren om beter commentaar te kunnen geven: “Ik wil echt geen coureur zijn nu”

WielrennenAlles voor de koers. Om beter commentaar te kunnen geven, liet José De Cauwer (71) zijn ogen laseren. Hij miste vorig jaar het wielrennen zo hard, dat hij betaalde om toch naar het nationaal kampioenschap tijdrijden van Slovenië te kunnen kijken. Waarop hij prompt voorspelde dat Tadej Pogacar de Tour zou winnen. Ook voorspeld: de crash van Groenewegen en Jakobsen. Dat de De Cauwerstraat in zijn woonplaats Sint-Niklaas niet naar José De Cauwer is genoemd, een mens verstaat dat niet.

26 reacties

  • Lisette Van Eester

    3 jaar geleden
    Boudewijn Gabriels Ik denk dat geen enkele ex renner hem kan vervangen, die kerel moet niet onder doen voor Fred De Bruyne inzake commentaar .
  • Walter De Vuyst

    3 jaar geleden
    Uitstekende commentator en wielerkenner zonder enige vooringenomenheid !
  • Sonny Pollaere

    3 jaar geleden
    Voor loepzuivere commentaar heb je nu een havikszicht nodig. Zeker met oog op De Heilige Week.
  • STEFAN NOBELS

    3 jaar geleden
    Met alle respect maar beiden zijn dringend aan vervanging toe. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Pensioen en tijd voor een frisse minder geleuter wind!
  • Rosa Cokelaere

    3 jaar geleden
    mijn man zegt dat De Cauwer ook en vooral een zeer leuke gozer is. als Renaat of Michel al eens goedbedoeld met hem willen lachen krijgen ze steevast lik op stuk. Altijd zeer grappig.