Pastoor gooit kleurrijke stoelen van 450 euro buiten: “Zo kan je je moeder toch niet begraven?”

Pastoor Rik Hoet uit Antwerpen heeft enkele tientallen dure Deense designstoelen eigenhandig uit zijn kerk verwijderd. “Je kan je moeder toch niet begraven met zulke kleuren in de kerk?”

cdh

Vergeet de oude, ­bruine kerkstoelen van weleer. De Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen pakt uit met een collectie dure Deens designstoelen van Arne Jacobsen. Goed voor het comfort en de populariteit van de Antwerpse kerk. Maar voor pastoor Rik Hoet zijn ze een doorn in het oog.

“Een kerkstoel mag niet opvallen.” Met de zwarte exemplaren kan hij nog leven. De gele, witte, rode en blauwe versies heeft hij intussen verwijderd. “Het kan toch niet dat jij je moeder of vader gaat begraven, met zo’n kakofonie aan kleuren.”

“Ik hoor dat ze meer mensen naar hier zouden kunnen lokken. Ach, naar de kerk kom je niet voor stoelen, maar voor het woord van God.” Pastoor Hoet – die niets wist van de bestelling – hoopt op een snelle oplossing.

Ook de prijs is voor hem een doorn in het oog. Voor een Series 7 van producent Fritz Hansen tel je al gauw 450 euro neer. Zo’n 180.000 euro voor 400 stoelen dus. De kerk­fabriek, die de bestelling plaatste, wil voorlopig niet reageren. Volgens het pr-bureau dat de communicatie rond de designstukken verzorgt, zouden de vrijwilligers de opvallende vlinderstoelen aan de helft van de prijs hebben gekregen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen