©  rr

Van kindermisbruik verdachte Vlaming “dood teruggevonden in camionette” in Duitsland

Een vader uit Maldegem die op de vlucht was voor het gerecht is dood teruggevonden in Duitsland. Bram Andelhofs (38) werd verdacht van veelvuldig kindermisbruik. Hij heeft meerdere kinderen verkracht en zou sommige feiten ook gefilmd hebben. Hij was al bijna twee weken op de vlucht.

Dirk Coosemans en Emiel Tack

Bram Andelhofs (38), een ondernemer uit Maldegem, is dood aangetroffen in de camionette waarmee hij op de vlucht was. Hij zou zelfmoord gepleegd hebben, al wordt dat laatste nog onderzocht.

De man verdween op vrijdag 17 augustus plots uit zijn woning. Even later kwam een opsporingsbericht van politie en gerecht. Hij was aan de haal met een blauwe camionette en zou in Duitsland gesignaleerd zijn. Daar werd hij dood aangetroffen.

Andelhofs heeft een mediabedrijfje in Sint-Laureins en was er een bekend figuur met vele kennissen in de streek. “Ik stond aan de grond genageld toen ik vernam van wat hij allemaal verdacht werd. Dit had ik nooit in hem gezien. We kennen hem al vele jaren”, zegt er een.

De verdachte, een getrouwde huisvader met een gezin, zou, volgens verschillende klachten die tegen hem ingediend zijn, beticht worden van zedenfeiten met verschillende minderjarigen. Twee meisjes zouden over een periode van vijf en drie jaar tijd vaak misbruikt zijn. Een ander slachtoffer werd door hem bedreigd.

Duitse Essen

De man zou de zedenfeiten ook gefilmd hebben en gedeeld op het internet. Andelhofs is overigens niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft ooit, een vijftal jaar geleden, in voorhechtenis gezeten voor gelijkaardige feiten. Hij is er toen niet voor veroordeeld.

De laatste sporen naar Andelhofs leidden onder meer naar een bankautomaat in Essen, in het westen van Duitsland, zo’n 300 kilometer van bij hem thuis. Daar zou hij onlangs geprobeerd hebben geld af te halen. Vermoed wordt dat hij naar Oost-Europa wil vluchten. Hij zou in het bezit geweest zijn van een neppistool en cryptomunten.

Het parket bevestigt dat de man in Duitsland dood is aangetroffen. “Het onderzoek naar de doodsoorzaak en de feiten loopt verder”, klinkt het.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER