© Shutterstock

Zoon slaat schedel van vader in en pleegt daarna zelfmoord met plastic zak

In een huis in Waterloo zijn dinsdagavond de levenloze lichamen aangetroffen van twee mannen: een zestiger en zijn zoon. Dat zegt het parket van Waals-Brabant woensdag. Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat de zoon zijn vader om het leven bracht en zich nadien zelf van het leven beroofde.

adm

Ongeruste mensen uit de omgeving van de zoon hadden de hulpdiensten verwittigd. Toen de politie van Waterloo dinsdag om 20 uur het huis binnenging, trof ze er zijn levenloze lichaam aan, en dat van zijn vader, badend in het bloed.

De twee mannen zouden het met elkaar aan de stok hebben gekregen en de zoon zou vervolgens de schedel hebben ingeslagen van zijn vader, zegt het parket. De zoon had een plastic zak over zijn hoofd toen hij werd gevonden. Het gerecht gaat op dit moment uit van een doodslag gevolgd door een zelfmoord.

Uit verschillende brieven die ter plaatse gevonden werden, blijkt dat de twee mannen al sinds anderhalf jaar geleden in zeer moeilijke omstandigheden leefden, nadat de moeder van de familie was overleden. De feiten zouden zich afgelopen weekend hebben afgespeeld. Een team van de technische en wetenschappelijke politie kwam ter plaatse, alsook verschillende wetsdokters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer