© REUTERS

Goffin zakt helemaal weg na sterk begin en verliest finale in Rotterdam

David Goffin heeft het ATP-toernooi in Rotterdam niet kunnen winnen. Onze landgenoot begon nochtans sterk aan de partij tegen Jo-Wilfried Tsonga, maar zakte in de derde set helemaal weg. De Fransman won na 1u55min in drie sets (4-6, 6-4 en 6-1). Goffin duikt maandag wel de top tien binnen op de ATP-ranking.

rahe, md

Goffin begon geweldig aan de match en stond snel 1-4 voor in de eerste set. Hij ging meteen twee keer door de opslag van Tsonga, die sterretjes zag in de openingsfase. Goffin pakte uit met het ene schitterende passeershot na het andere, maar had wel veel breakpunten nodig. Tsonga kon nadien één keer terug breaken, maar nadien ging het niveau van de opslagen omhoog. Goffin pakte de eerste set uiteindelijk met 6-4.

© AP

In de tweede set ging het lang gelijk op. De match was in evenwicht tot 5-4. Dan toonde Goffin te weinig agressie en geen goede service. De zenuwen speelde hem parten, maar ook Tsonga had er last van en liet vier setballen liggen. Uiteindelijk pakte de Fransman de tweede set met 6-4.

Goffin zakt in

Het laatste game van de tweede set was een voorhoede van wat zich nadien zou afspelen. In de derde set was Goffin het noorden helemaal kwijt. Hij gaf makkelijk punten weg en zijn service draaide langs geen kanten meer. Halfweg die laatste set leek hij het mentaal al te hebben opgegeven. Tsonga trok de set (en de match) uiteindelijk makkelijk naar zich toe met 6-1.

Goffin verliest zo zijn tweede finale op rij, vorige week in Sofia was Dimitrov nog te sterk. Het is al van 2014 geleden dat onze landgenoot nog een ATP-toernooi kon winnen. Als Goffin de eindzege in Rotterdam had gepakt, was hij zevende geworden op de wereldranking. Nu zal hij opschuiven naar plaats tien, achter Roger Federer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis