Fotomontage: John Bercow en Boris Johnson
Volledig scherm
Fotomontage: John Bercow en Boris Johnson © AFP, Reuters

Voormalig voorzitter Brits parlement John 'Order! Order!' Bercow noemt Boris Johnson slechtste premier die hij ooit kende

John Bercow liet geen spaander heel van Brits premier Boris Johnson tijdens zijn passage in het tv-programma ‘Good Morning Britain’. “Het spijt me dat ik het moet zeggen, maar ik heb twaalf premiers gekend in mijn leven en Boris Johnson is de ergste, met voorsprong”, zei de voormalige voorzitter van het Britse parlement.

  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhuizen uit vrees voor Russische aanvallen

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhui­zen uit vrees voor Russische aanvallen

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de oorlog in Oekraïne. Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS.
  2. “Order! Ooooooorder!” John Bercow: omstreden figuur met verre van onschuldige rol in finale van brexitdrama
    PREMIUM

    “Order! Ooooooor­der!” John Bercow: omstreden figuur met verre van onschuldi­ge rol in finale van brexitdra­ma

    “Order! Ooooooorder!” Speaker of the House of Commons (parlementsvoorzitter) John Bercow (56) roept het dezer dagen heel vaak. En beter dan wie dan ook. Logisch. Hij oefent elke avond thuis. Zijn kat heet namelijk “Order”. Bercow, die ondertussen bijna tien jaar op de voorzittersstoel zit in het Lagerhuis, is een bijzonder omstreden figuur in de Britse politiek. De rol die hij speelt in de finale van het brexitdrama is verre van onschuldig.