Einde aan noodoplossing met hotels: nachtopvang voor asielzoekers van start in Brussel

Omdat in december niet iedereen binnengelaten werd, lagen de asielzoekers vaak een hele nacht tegen de muur van het Klein Kasteeltje. ©  PUT

Fedasil en de gemeente Brussel hebben een nachtelijke noodopvang geopend voor asielzoekers voor wie nog geen plaats is in een opvangcentrum. Daarmee komt een einde aan de opvang in hotels die de gemeente Brussel eind vorig jaar voorzag omdat er wekenlang asielzoekers op straat sliepen aan het aanmeldcentrum in het Klein Kasteeltje.

Door een gebrek aan opvangplaatsen kan Fedasil kan al een tijdje niet elke asielzoeker die zich aanmeldt op de dag zelf een plaats geven. Voortaan kunnen asielzoekers die pas de volgende dag mogen terugkomen, de nacht doorbrengen in het voormalig ziekenhuis Jules Bordet.

“De nachtopvang daar biedt plaats aan 140 personen”, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi. Op de eerste dag na de opening werden een dertigtal aanvragers naar daar gebracht. Zij worden dus normaal de daaropvolgende dag doorverwezen naar een vaste opvangplaats. (hca)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen