© atv

Einde van bistro BOHM & Berkel: ”Ik moest kiezen tussen mijn gezondheid en mijn zaak”

BOHM & Berkel, de populaire bistro die Parijs naar het Conscienceplein bracht, sluit de deuren. Hoewel de zaak net werd opgericht voor de turbulente coronajaren was de bistro een enorm succes. De persoonlijke gezondheid van de zaakvoerder Ernst Abelik gaf de doorslag om de zaak over te laten.

“Mijn gezondheid of mijn zaak. Dat was de harde keuze die ik moest maken”, zegt Ernst Abelik. Samen met zijn vrouw, schrijfster Margot Vanderstraeten, richtte Ernst nog maar in 2019 de bistro op. De zaak liet desondanks een blijvende indruk na. “De Parijse sfeer is wat onze zaak in Antwerpen op de kaart zette, het is dan ook essentieel dat deze atmosfeer wordt verdergezet door onze opvolgers.”

“Eerst de vaststelling van kanker en daarna een essentiële hartoperatie maakten het niet meer mogelijk om de zaak zelf te runnen. Het was een erg moeilijke keuze om een punt achter de zaak te zetten maar uiteindelijk kun je niet anders dan te luisteren naar je eigen lichaam. Het is nu belangrijker dat ik mij focus op mijn eigen levenskwaliteit”, onderlijnt Abelik.

Het gele gevaar

Tijdens de kerstvakantie werd de Antwerpse binnenstad overspoeld door Nederlandse toeristen, ook op het Conscienceplein. “We noemden ze het gele gevaar door de rijen gele nummerplaten die de straten vulden. We zagen de extra klanten initieel graag komen maar uiteindelijk werd het te veel. Onze vaste klanten konden geen plaats meer vinden zodat we besloten een vast deel van de zaak te reserveren voor onze vaste klanten. Die laatste stimulans heeft er wel voor gezorgd dat we echt op een hoogtepunt gestopt zijn.”

Een hoogtepunt is nog een understatement, BOHM & Berkel was jong maar had de naturel van een gevestigde waarde. De bistro zal gemist worden, zowel door vaste klanten als de toevallige passant. Gelukkig staat de zaak open voor overname waardoor de Parijse charme toch nog niet volledig verdwenen is. “We hechten enorm veel belang aan de atmosfeer van BOHM & Berkel, daarom zullen we onze opvolgers in het begin extra ondersteunen”, besluit Abelik. (vip)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners