‘Dug the Spud’ ligt op een karretje in een tuin bij Donna en Colin Craig-Browns huis in de buurt van Hamilton, Nieuw-Zeeland.
Volledig scherm
‘Dug the Spud’ ligt op een karretje in een tuin bij Donna en Colin Craig-Browns huis in de buurt van Hamilton, Nieuw-Zeeland. © AP

Grootste aardappel ter wereld is in feite geen aardappel, blijkt uit DNA-test

Een echtpaar uit Nieuw-Zeeland geloofde dat ze de grootste aardappel ter wereld hadden opgegraven in de tuin van hun kleine boerderij in de buurt van Hamilton, op het Noordereiland van het land. Hun droom veranderde echter in puree, nadat Guinness World Records had geschreven dat uit een DNA-test was gebleken dat hun gigantische aardappel helemaal geen aardappel bleek te zijn.

  1. Wil jij niet werken tot je 67e? Met dit stappenplan krijg je genoeg geld bijeen voor een uiterst vroege pensionering
    Jobat

    Wil jij niet werken tot je 67e? Met dit stappen­plan krijg je genoeg geld bijeen voor een uiterst vroege pensione­ring

    Ze zijn lang niet in de minderheid, de werknemers die dromen van een vervroegd pensioen. De FIRE-beweging zweert zelfs bij het veel eerder stoppen met werken, via doordacht opgebouwde financiële vrijheid. Jobat.be klopte aan bij Sébastien Aguilar, oprichter van FIRE Belgium. Hij deelt zijn vijfstappenplan voor wie er op zijn 50ste al de professionele brui aan wil geven.
  2. Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

    Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisse­len en twerkcompe­ti­ties: recht­streeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleis­ter (maar soms loopt het ook mis)

    24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie uitgegroeid tot een ware trekpleister, maar soms loopt het ook mis. Zo liet een Ier op het grote scherm een foto zien van het traumatische moment waarop het tweede vliegtuig zich in de WTC-toren boorde. Een vrouw moest ook al opgepakt worden omdat ze haar kleren uitdeed.