Dylan Teuns en z'n coach en ex-renner Michele Bartoli.
Volledig scherm
PREMIUM
Dylan Teuns en z'n coach en ex-renner Michele Bartoli. © Belga/Instagram

PORTRET. Wie is Michele Bartoli, ex-renner met een besmeurd verleden en coach die Dylan Teuns naar zege in Waalse Pijl gidste?

WielrennenMet dank aan zijn Italiaanse coach Michele Bartoli (51) won Dylan Teuns (30) de Waalse Pijl. 23 jaar geleden won Bartoli zelf de Waalse Pijl. In ’97 en ’98 was hij de beste in Luik-Bastenaken-Luik, waar Teuns zondag ook start. Portret van een ex-prof uit een duister verleden, die nu een succesvolle wielercoach is.

5 reacties

  • monique bolen

    2 jaar geleden
    Ben altijd fan geweest van Bartoli, een van de mooiste renners op de fiets, zijn stijl en aanvalslust, wat betreft doping hij is nooit betrapt geweest wat je van velen in die tijd niet kon zeggen ,wat die verzorger betrof het is nooit bewezen dat hij er iets mee te maken had
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    2 jaar geleden
    Bartoli reed samen met de Leeuw van Vlaanderen, die andere epoboer uit Gistel.Met zijn onschuldig kindergezichtje en dito stemmetje. Waarom zijn die zijn zeges niet afgenomen en die van Armstrong wel??
  • Marc Werbrouck

    2 jaar geleden
    Welke renner uit Bartolis periode was geen "arrangeur"? Epo, anabole steroïden...
  • wim rooyakkers

    2 jaar geleden
    Er zijn er nog maar weinigen die niet besmeurd zijn in het heden en verleden Maar wie zonder zonde is ,werpen de eerste steen.
  • Moreno Tecchio

    2 jaar geleden
    Welke besmeurde verleden , eentje die door de pers is uitgevonden ? Hij is nooit positief getest . Hij was een top renner met een zeer mooi palmarès.