© Luc Engelbos

Dubbel feest voor pastoor Benny in Nieuwerkerken

Nieuwerkerken -

Met een jaar uitstel kon de inhuldigingsreceptie voor Benny Reynaerts, sinds vorig jaar al de nieuwe pastoor van Nieuwerkerken, nu toch doorgaan. Die receptie werd bovendien voorafgegaan door een jubileumviering, want het is precies 25 jaar geleden dat pastoor Benny gewijd werd.

Luc Engelbos

“Die 25 jaar zijn echt voorbij gevlogen, zo zei ik tegen mijn moeder. Ik herinner mij de dag dat ik gewijd werd nog heel goed”, vertelt pastoor Benny. “Het was op zondag 29 juni 1997, uitgerekend het naamfeest van Petrus en Paulus, dus echt wel een hoogdag. ‘Dat is een zeldzaamheid die niet veel priesters is gegeven’, sprak bisschop Schreurs toen, want hij is het die mij gewijd heeft.”

De eerste zeven jaar was Benny aan de slag als kapelaan van de decanale kerk in Sint-Truiden. Daarna was hij 17 jaar lang parochiepriester van de federatie Velm. In 2021 verhuisde hij dan naar Nieuwerkerken. “In het begin was het even wennen, want ik neem niet graag afscheid van mensen. Maar ondertussen voel ik mij hier helemaal thuis. Ik heb snel mijn draai gevonden, kan rekenen op fijne medewerkers en de mensen zijn bijzonder vriendelijk hier”, zo blikt de pastoor terug op zijn eerste jaar in Nieuwerkerken.

Voor de gelegenheid waren er ook mensen uit Heers, zijn gemeente van afkomst, uit Sint-Truiden en uit Velm aanwezig. In de viering kreeg de pastoor de hulp van gewezen medewerkers en misdienaars. Zo tekende de toenmalige misdienaar van de kerk in Sint-Truiden present, Jorgen Vijgen. Hij is ondertussen professor in Nederland, maar kwam langs voor deze viering. Ook Stefan Vandormael was van de partij, die pastoor Benny als misdienaar en koster bijstond in de federatie Velm. De kerk zat goed vol met zo’n 200 aanwezigen en de viering werd opgeluisterd door het Sint-Ceciliakoor. Na afloop bood de gemeente Nieuwerkerken een receptie aan voor alle aanwezigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer