Agenten aan de poort van Boetfort, waar ook de bezoekers buiten opgevangen worden.
Volledig scherm
Agenten aan de poort van Boetfort, waar ook de bezoekers buiten opgevangen worden. © Marc Baert

Twee bezoekers afgevoerd naar ziekenhuis na lek met zwavelzuur in Thermen Boetfort: medisch rampenplan afgeblazen

MelsbroekIn saunacomplex Thermen Boetfort in Melsbroek is woensdag rond het middaguur het medisch rampenplan tijdelijk afgekondigd na een lek met zwavelzuur. Dertien mensen werden onwel en twee personen werden afgevoerd naar het ziekenhuis met ademhalingsproblemen. 

  1. Weerts Logistics gaat terug naar de tekentafel voor distributiecentrum aan Kampenhout-Sas: “900 extra vrachtwagens per dag, daar zit echt niemand op te wachten.”
    PREMIUM

    Weerts Logistics gaat terug naar de tekentafel voor distribu­tie­cen­trum aan Kampenhout-Sas: “900 extra vrachtwa­gens per dag, daar zit echt niemand op te wachten.”

    Het groot distributiecentrum dat Weerts Logistics wil bouwen in de Vekestraat aan Kampenhout-Sas komt er niet. Eerder dit jaar ging de Raad voor Vergunningsbetwisting mee in het beroep van Natuurpunt en buurgemeentes Haacht en Boortmeerbeek. Eerder dan het bestaande dossier bij te vijlen en opnieuw in te dienen bij de provincie, trekt Weerts de aanvraag in. Toch blijft het gemeentebestuur in het naburige Boortmeerbeek op zijn hoede. “We stevenen stilaan af op een echte verkeersinfarct.”
    Kampenhout
  2. Kelly (29) en Glenn (41) trekken land rond met frietmobiel om record curryworst eten aan te vallen: “20 frikandellen in een kwartier? Dat moet lukken”
    PREMIUM

    Kelly (29) en Glenn (41) trekken land rond met frietmo­biel om record curryworst eten aan te vallen: “20 frikandel­len in een kwartier? Dat moet lukken”

    Nooit om een stunt verlegen: die reputatie genieten Glenn Govaerts (41) en Kelly Quanten (29) in Kampenhout al langer. Zo organiseerde Het Friethuis een openluchtoptreden van Wim Soutaer en lieten ze de Frikandel XXL bedelen door de Romeo’s zelf. Een poging om het wereldrecord curryworsten eten te verbreken draaide drie jaar geleden echter uit op een mislukking. Nu willen Glenn en Kelly gerechtigheid en reizen ze met hun mobiele foodtruck het land rond.
    Kampenhout