© ss

Daarom smaken Coca Cola en Pepsi zo verschillend (ook al merk je daar weinig van)

Ofwel hou je zielsveel van Coca Cola, ofwel zweer je trouw aan Pepsi. Maar vrijwel nooit zal je mensen tegenkomen die fan zijn van beide drankjes. Trouwe coladrinkers zullen overigens beweren dat er een merkbaar smaakverschil is tussen beide drankjes. Maar is dat ook zo?

jdb

Wat Coca Cola en Pepsi van elkaar onderscheidt, zijn hun individuele aroma’s. Terwijl Coca Cola vooral een vanillesmaak heeft, smaak je bij de grote concurrent meer citrus.

“Pepsi is zoeter dan Coca Cola. Daardoor geniet het in een eenvoudige smaaktest de voorkeur boven Coca Cola ”, weet schrijver Malcolm Gladwell, die er een boek over schreef. “Maar in een groot blikje dreigt het aroma verloren te gaan. Pepsi zal dus vooral uitblinken in een eenvoudige smaaktest.”

Conclusie: wie zijn smaakpapillen een plezier wil doen, drinkt best Pepsi. Maar het is intussen al lang duidelijk wie de grote cola-oorlog al decennialang heeft gewonnen. Want zelfs in het kleinste uithoekje van de wereld kan je je dorst lessen met een vuurrood Coca Cola-blikje. En dat is niet altijd het geval met Pepsi.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER