©  EPA-EFE

Franse premier laat personeel Esso-Exxonmobil opvorderen om brandstofdepots te deblokkeren

De Franse eerste minister Elisabeth Borne heeft dinsdag aangekondigd dat er personeel van de groep Esso-Exxonmobil zal worden opgevorderd om brandstofdepots te deblokkeren.

wver
Bron: BELGA

Er werd bij de groep een loonakkoord bereikt met twee vakbonden die een meerderheid van het personeel vertegenwoordigen, maar niet de meerderheid hebben in de raffinaderijen. Bij twee raffinaderijen werd er dinsdag voortgestaakt, omdat andere vakbonden de koopkrachtstijging niet voldoende vinden.

“Een sociale dialoog betekent vooruitgaan, vanaf er een meerderheid is. Dit zijn geen minimumakkoorden, de aankondigingen van de directie zijn significant”, zei Borne dinsdag. “Ik heb dan ook aan de prefecten gevraagd om, zoals de wet het voorschrijft, de procedure op te starten om personeel op te vorderen dat essentieel is voor de werking van de depots van het bedrijf.”

De directie van Esso-ExxonMobil zei eerder dat ze voor volgend jaar een enveloppe heeft vrijgemaakt met 6,5 procent meer loon, een winstpremie en een hogere vergoeding voor de duurdere mobiliteit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer