Arts uit Pelt die liefdesrivale wilde doden, komt in maart voor rechter: "Scenario zoals je alleen in films ziet"

Een vrouwelijke arts uit Pelt moet zich eind maart voor de Tongerse strafrechter verantwoorden voor onder meer een poging tot doodslag door inspuiting op een liefdesrivale. De advocaten van de burgerlijke partijen spreken van een scenario "zoals je alleen in films ziet".

Een arts die in 2019 werkte in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk wilde een affaire beginnen met de muziekleraar van haar dochter. De arts belaagde de man uit Rekem (Lanaken) met een stroom van sms-berichten en hield zijn woning, waar hij woonde met zijn vrouw, urenlang in de gaten. 

Uitschakelen liefdesrivaal

De arts was er niet van gediend dat de man waar ze haar zinnen op had gezet, getrouwd was en deed er alles aan haar liefdesrivale uit de weg te ruimen. Op 29 mei 2019 ging de arts naar het ziekenhuis, parkeerde ze haar wagen en checkte in met haar badge. Daarna kleedde ze zich om en nam ze de bus naar Rekem om de woning van haar liefdesrivale binnen te dringen. Met sleutels die ze eerder gestolen had, zocht de arts een weg naar de slaapkamer, waar het slachtoffer lag te slapen. 

Daar wilde ze de vrouw verdoven door een vod gedrenkt in ether op haar hoofd te leggen. Maar het slachtoffer werd wakker door de indringende geur en kon op die manier haar aanvaller afweren. De arts had ook een spuit bij zich waar vermoedelijk insuline inzat. Die had ze gestolen uit het ziekenhuis. Na de aanval vluchtte de arts weg. 

Verantwoording voor correctionele rechtbank

Nadat ze was gearresteerd, beweerde de arts dat ze nooit in de woning geweest was. Als alibi haalde ze aan dat haar auto nog op de parking stond van het ziekenhuis en ze was ingecheckt met haar badge. Maar door de camerabeelden op de lijnbus, moest de vrouw toch toegeven dat ze in de woning was geweest. Ze gaf aan dat het enkel was om "te praten". 

Op 30 maart moet de arts zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor een poging tot het toedienen van schadelijke stoffen die de dood tot gevolg kunnen hebben, diefstallen in de ziekenhuizen waar ze werkte en belaging. 

Meest gelezen