© BFM

Uitslaande brand vernielt bekende bakkerij in Kapellen, ook bovenliggende appartementen onbewoonbaar

Kapellen -

De brandweer van Kapellen is zondagnacht uitgerukt voor een zwaar uitslaande brand in een bekende bakkerij vlak bij het station. De buurtbewoners werden een tijdlang geëvacueerd. De bakkerij is volledig uitgebrand, ook de bovenliggende appartementen zijn voorlopig onbewoonbaar door rookschade.

nelo

De brand ontstond rond middernacht aan de achterzijde van de bakkerij, waar normaal het brood gebakken wordt. Het gaat om bakkerij Sam Vollens, een gekende zaak in de wijde omgeving van Kapellen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog uit het pand. De buurt werd uit voorzorg geëvacueerd.

Op twee fronten - zowel de voor- als achterkant van het pand - kon de brandweer het vuur bestrijden. De brand kon echter beperkt blijven tot de bakkerij. Ook de bovenliggende appartementen zijn zwaar getroffen door de rook en zijn voorlopig onbewoonbaar.

Rond 2 uur was het vuur onder controle, de brandweer blijft nog enige tijd aanwezig om na te blussen. De oorzaak is vermoedelijk accidenteel, niemand raakte gewond.

Door de zware brand waren de Stationsstraat, Guyotlei en Gasstraat urenlang afgesloten voor alle verkeer.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen