©  Verdachte B.B. en slachtoffer Tim Wils.

Slager uit Ham aangehouden voor moord op ex-vriend van dochter

Ham -

De onderzoeksrechter liet maandagnamiddag B.B. (64) uit Ham aanhouden voor de moord op Tim Wils (40) uit Olmen. De ex-vriend van B.’s dochter dook na een contactverbod van een half jaar zondag op aan het huis van de dader in de Viooltjensstraat.

Phillip Pergens, Hanne De Belie en Annelies Baeten

Joke Feytons treedt op als advocate van verdachte B.B. en bevestigt de aanhouding. “In het kader van het lopende gerechtelijk onderzoek kan ik enkel nog kwijt dat mijn cliënt meewerkt aan het onderzoek”, aldus Feytons.

De feiten gebeurden in de Viooltjensstraat in Ham. De vroegere dorpsslager uit Heppen (Leopoldsburg) en zijn dochter wonen er vlak bij elkaar. Schijnbaar plotseling dook de veertiger Tim Wils daar zondag op. De man uit Olmen in de Antwerpse Kempen is de ex-vriend van B.’s dochter. Toen die relatie anderhalf jaar geleden op de klippen liep, leefden Wils en de familie B. op voet van oorlog, zo menen de buren. Meermaals gingen dader en slachtoffer met elkaar in de clinch. De confrontaties werden zelfs fysiek. Volgens omwonenden zou er al eens een klap zijn uitgedeeld.

Contactverbod

De politie was op de hoogte van de situatie. Zo dienden zowel de dochter als haar vader enkele klachten in. Het ging onder meer om belaging. Omdat de meldingen zich opstapelden, werd de ex-vriend in maart voorgeleid bij de parketmagistraat van sectie M. Dat is de afdeling die een lik-op-stukbeleid hanteert. Zo kunnen ze snel reageren en maatregelen treffen.

Na een verhoor bij de politie volgde een gesprek met de magistraat. Vervolgens werd onder meer een contactverbod van een half jaar met B.B. en zijn dochter opgelegd. Dat contactverbod zou niet geschonden zijn, het liep vorige vrijdag af. Twee dagen later stond de Olmenaar alweer terug in de Viooltjensstraat.

Achtergebleven materiaal

Het is niet bekend waarom Tim Wils – die sinds februari een nieuwe relatie had – besloot om naar de familie B. te trekken. Dat is onderdeel van het verdere onderzoek. Bij mensen uit zijn omgeving wordt wel gesproken over eigendommen die nog altijd in Ham stonden. De Olmenaar zou, zo luidt het, tijdens zijn relatie met de dochter daar ook (verbouwings)werken hebben uitgevoerd. Zijn werkmateriaal bleef na de breuk achter. Daar was hij, beweren kennissen, nog altijd niet over te spreken. Of dat verhaal klopt, kon dinsdag niet bevestigd worden.

Maar Tim Wils dook zondag dus wel op in de Viooltjensstraat. Hij geraakte binnen bij de vroegere slager, en buren hoorden enkele doffe slagen en kort geroep. De situatie escaleerde en de 64-jarige B.B. nam een mes. Daarmee haalde hij meerdere keren uit naar het slachtoffer. De veertiger werd daarbij enkele keren geraakt. Nadien strompelde het slachtoffer nog tot aan de voordeur, maar stuikte daar in elkaar. Buren zagen de verdachte vervolgens pogingen ondernemen om de ex-vriend van zijn dochter te reanimeren. Nadien namen de hulpdiensten het over. Uiteindelijk bezweek de Olmenaar in het ziekenhuis aan de opgelopen steekwonden.

Slager en carnavalist

De verdachte was behalve voor zijn vlees ook bekend omwille van zijn liefde voor de film. Als hobbycineast draaide hij meerdere films. Daarmee bracht hij volksverhalen tot leven. B.B. was heel veel, maar een moordenaar had niemand in hem gezien.

Slachtoffer Tim Wils woonde sinds de breuk met B.’s dochter opnieuw in zijn huis in het Olmense gehucht Germeer. Naast zijn job bij Janssen Pharmaceutica sleutelde hij in zijn vrije tijd graag aan auto’s. In bijberoep had hij zijn eigen zaak, Auto’s Tim. Ook was hij een bekend figuur in het Olmense uitgaansleven en nauw betrokken bij de carnavalsvereniging van Germeer.

Voorbedachtheid

Zijn nieuwe vriendin wenste niet verder te reageren op de feiten en over het verlies van haar partner. “Iedereen heeft zijn eigen waarheid, dat maakt mij niets uit. Ik weet dat het een schat van een kerel was, de rest interesseert mij niet”, klinkt het bij haar.

De onderzoeksrechter liet de 64-jarige B.B. aanhouden op verdenking van moord. Dat impliceert voorbedachtheid, maar uit het verdere onderzoek zal moeten blijken welke intenties zowel het slachtoffer als de dader hadden. De zestiger uit Ham verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer