Station Brussel Centraal ontruimd vanwege brand: avondspits draait in de soep

Het station Brussel Centraal werd maandagavond even ontruimd omwille van een brand vlakbij een van de perrons. Dat meldt de Brusselse brandweer. Er waren ernstige gevolgen voor de avondspits, maar geleidelijk aan nemen de vertragingen af.

mtm
Bron: BELGA

Het station werd rond 17.45 uur ontruimd omdat er smeulende kabels waren opgemerkt aan spoor 4. Daardoor was het treinverkeer tussen 17.45 uur en 18.10 uur onderbroken. Ook Brussel-Centraal zelf werd ontruimd. “Het ging om een brandje aan een elektrisch toestel”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Het brandje kon vrij snel worden geblust, intussen is de brandweer alweer vertrokken uit het station.”

Rond 18.10 uur kon het treinverkeer hernemen op vier van de zes sporen, aldus Frédéric Petit van Infrabel. “Sporen 3 en 4 bleven veiligheidshalve nog wat langer buiten dienst, maar rond 19.55 uur konden alle sporen opnieuw in dienst genomen worden”, meldt Frédéric Petit van infrastructuurbeheerder Infrabel.

Hoewel de volledige onderbreking maar 25 minuten duurde, ondervond het treinverkeer toch een hele avond problemen. “Rond 20 uur zien we nog gevolgvertragingen van een twintigtal minuten, maar ook die nemen geleidelijk aan af”, aldus Petit.

©  Brandweer Brussel

©  Brandweer Brussel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen