Supporters steken vuurpijlen aan in Charleroi.
Volledig scherm
Supporters steken vuurpijlen aan in Charleroi. © Photonews

HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten stewards vervangen worden door professionele securitymensen in voetbalstadions?

Afgelopen weekend liep het opnieuw uit de hand in de Belgische voetbalwereld. In Charleroi vloog er vuurwerk op de grasmat. Eerder maakten supporters van Anderlecht in Luik al furore met vuurpijlen. Stewards controleren supporters die het stadion betreden, maar toch stapelen de incidenten verder op. Moeten stewards vervangen worden door professionele securitymensen in voetbalstadions? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.

120 reacties

  • Pedro Vanbesien

    1 jaar geleden
    Zeker vervangen want men weet nu zeker dat het de stewards zijn die al dat vuurpijlen meenemen naar het stadium en vrouwen ook. Dus vrouwelijke agenten die vrouwen mogen fouilleren moet ook kunnen.
  • Karel Van Beeck

    1 jaar geleden
    Als de clubs ze zelf betalen. Ja dan!
  • marc castermans

    1 jaar geleden
    Neem mensen in dienst die geen banden hebben met de supporters want stewarts zijn dat niet.
  • Ward Berden

    1 jaar geleden
    Misschien moeten we allemaal eens wat minder paniekzaaien. Een beetje vuurwerk is tegenwoordig al 'voetbalgeweld'. Gewoon duidelijke regel dat als er op het veld gegooid wordt, de match gedaan is.
  • Diego Wille

    1 jaar geleden
    misschien eens te rade gaan in Engeland? Daar is het hooliganisme toch fel verminderd? Als 5 jaar stadionverbod eenvoudig te omzeilen is zal 10 jaar hier niet veel aan veranderen vrees ik...; Zeer hoge boetes opleggen volgens het inkomen.