Bestuurder van auto opgepakt die van klif reed met vrouw en kinderen aan boord

Een 42-jarige man is maandagavond opgepakt op verdenking van poging tot moord. Diezelfde dag zat hij aan het stuur van een auto die zeventig meter naar beneden viel van een klif in San-Francisco. Alle inzittenden (de man, zijn vrouw, zijn 7-jarige dochter en 4-jarige zoon) overleefden het incident. De vader wordt verdacht van poging tot moord.

pjv, sf
Bron: NBC, Independent

De Tesla reed nabij Devil’s Slide, een voorgebergte in Californië, toen het ongeval gebeurde. Er werd meteen een grootscheepse actie op touw gezet, maar men vreesde het ergste voor de inzittenden. Door verrekijkers zagen reddingswerkers echter dat er nog iemand bewoog in de Tesla.

De kinderen konden snel en ongedeerd uit het wrak worden gehaald. De vader en moeder werden even later gered en in “kritieke toestand” naar het ziekenhuis bracht. Volgens de lokale politie zijn ze buiten levensgevaar en liepen ze geen zware verwondingen op.

De oorzaak van het ongeval heeft volgens de eerste bevindingen niks te maken met de zelfrijdende functie van de Tesla. De snelwegpolitie concludeerde dinsdag dat er sprake is van “een opzettelijke daad” na een analyse van het ongeval. De vader, die aan het stuur zat, werd maandagavond opgepakt en wordt beschuldigd van poging tot moord.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

©  AP

©  AP

©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER