N-VA gaf vorig jaar ruim 1,7 miljoen euro uit aan advertenties op Facebook en Instagram.
Volledig scherm
N-VA gaf vorig jaar ruim 1,7 miljoen euro uit aan advertenties op Facebook en Instagram. © AFP/Photonews

Politieke partijen spendeerden vorig jaar 5 miljoen euro aan advertenties op sociale media

Alle Belgische politieke partijen hebben vorig jaar samen 5 miljoen euro uitgegeven aan advertenties op Facebook en Instagram. Dat zegt onderzoeker Jan Steurs van AdLens, een collectief dat politieke advertenties onderzoekt op sociale media, aan VRT NWS.

36 reacties

  • Dieter vermeire

    1 jaar geleden
    Net de twee partijen die als enigen tegen stijging van vergoedingen stemmen. Als groen klaagt en zaagt is het omdat ze het geld alleen goed besteed vinden als het hen toekomt. Dankzij N-VA zitten we in Vlaanderen met de Vlaamse regering tenminste in beter budgettaire toestand. Ook is dat in Antwerpen zo. Het zijn de andere partijen die dit hebben mogelijk gemaakt. Het is de plicht van de oppositie om via zoveel mogelijk kanalen te communiceren en zo de druk op te voeren.
  • Marc Baeyens

    1 jaar geleden
    Dat is het resultaat van valsspelende politici die eigenbelang en partijbelang boven het algemeen belang stellen door coalities te smeden die ons veel geld kosten. Zie hoe Engie zich nu rijk boert door te profiteren van de groene fabeltjespolitiek. Als men met eerlijke politiek niet aan de bak komt, moet men het op een andere legale manier proberen.
  • Bart Vanderbruggen

    1 jaar geleden
    Dit is wel heel huichelachtig van Groen! en Calvo. Als ik bijvoorbeeld wat muziek bekijk op YouTube, krijg ik ook ongevraagd politieke boodschappen van Groen! in mijn nek gedraaid en bij mijn weten is YouTube ook niet echt een Belgisch bedrijf. Hoeveel geld besteedt Groen! aan die advertenties? Bovendien was het bijzonder pijnlijk voor de VRT (en lieten ze Van Grieken gemakkelijk scoren) door als 'expert' een medewerker van Groen! op te trommelen, naast Jeremy 'ik ben sympa'.
  • Gaston Miar

    1 jaar geleden
    En in rustoorden kunnen velen hun verblijf niet betalen.
  • Pat Debal

    1 jaar geleden
    Zou beter investeren in opsporing drugsmilieu De Wever maar ja meer bla bla dan wat anders