Supporters KRC Genk mogen bepalen hoe eigen uitgave van Monopoly eruit zal zien

Supporters van KRC Genk kunnen tot zondagnacht mee bepalen hoe de Monopoly-uitgave van hun club eruit zal zien. Welke spelers uit de 35-jarige geschiedenis van de club er op het spelbord zullen prijken, mogen de supporters namelijk zelf bepalen via een poll. Het gaat om een limited edition die vanaf oktober verkrijgbaar zal zijn bij lokale Genkse handelaren. De KRC Genk-uitgave van Monopoly zal 50 euro kosten.

Er komt een KRC Genk-uitgave van het gezelschapsspel Monopoly. Het zal een gewoon Monopoly-spel zijn zoals mensen dat kennen, maar dan in KRC Genk-thema.Ā Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar iconische spelers, maar ook naar locaties die aan de club verbonden zijn. Zo zal je bijvoorbeeld de jeugdwerking of de Cegeka Arena als thuisbasis van de club kunnen kopen. De kans- en algemeen fondskaartjes worden ingevuld met verwijzingen naar KRC Genk. En ook de pionnen zullen geen strijkijzer of een hond zijn, maar bijvoorbeeld een bal of een beker.

Inspraak supporters

Welke spelers uit de 35-jarige geschiedenis van de club op het spelbord zullen prijken en wat hun waarde is, dat mogen de supporters zelf bepalen.Ā Elke KRC Genk supporter kan namelijk stemmen op zijn 11 favoriete spelers uit de clubgeschiedenis. De 22 spelers met de meeste stemmen zien zichzelf vereeuwigd worden op het Monopoly spelbord.Ā Tot zondagnacht kunnen supporters stemmen via een poll opĀ deze website. Wie wel al zeker is van een plaatsje op het spelbord is Pierre Denier.

"Dat ze dit maken met legendes uit de 35-jarige geschiedenis vind ik wel knap", zegt Denier. "Het is ook eerlijk omdat ze gekozen worden door de supporters. Het leunt ook aan bij mijn rol als ambassadeur. Ik nodig al het hele jaar oud-spelers uit: Strupar, Nilis, Ogunjimi, Matoukou, Moons, Buffel, ... dat zullen namen zijn die misschien ook op het spel terugkomen."

Het spel wordt uitgebracht door het bedrijf Groep 24. Zij brachten al eerder Monopoly-uitgaven op de markt van FC De Kampioenen, de koers en verschillende thema-uitgaven van steden. De KRC Genk-uitgave van Monopoly zal een gelimiteerde editie zijn van minstens 1.500 stuks en zal verkrijgbaar zijn bij lokale handelaren. De kostprijs van een spel bedraagt 50 euro.

Meest gelezen