Amerikaanse oud-president Jimmy Carter krijgt thuis palliatieve zorg

De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter krijgt thuis palliatieve zorg. Dat meldt het Carter Center, een stichting die door hem werd opgericht. Jimmy Carter is 98 en de oudste nog levende ex-president van de Verenigde Staten.

Jimmy Carter "werd enkele keren kort opgenomen in het ziekenhuis, maar heeft vandaag beslist om zijn resterende tijd thuis met zijn familie door te brengen en palliatieve zorgen te krijgen in plaats van bijkomende medische tussenkomsten te ondergaan", meldt het Carter Center op Twitter. Het is niet duidelijk waar de oud-president precies aan lijdt. 

Jimmy Carter, een Democraat uit de zuidelijke staat Georgia, was tussen 1977 en 1981 de 39ste president van de Verenigde Staten. Onder zijn bewind kwamen de Camp David-akkoorden tussen Israël en Egypte tot stand en werd respect voor de mensenrechten mee betrokken in het buitenlands beleid van de VS. 

Carter beet zijn tanden stuk op Iran, toen in het laatste jaar van zijn ambtstermijn 52 Amerikaanse burgers en militairen werden gegijzeld in de ambassade in Teheran. Hij verloor daarop de presidentsverkiezingen van de Republikein Ronald Reagan.

Meest gelezen